Xu Hướng 2/2024 # Bài Tập Sự Hòa Hợp Giữa Các Thì Trong Tiếng Anh Ôn Thi Thpt Quốc Gia Môn Tiếng Anh # Top 7 Xem Nhiều

Bạn đang xem bài viết Bài Tập Sự Hòa Hợp Giữa Các Thì Trong Tiếng Anh Ôn Thi Thpt Quốc Gia Môn Tiếng Anh được cập nhật mới nhất tháng 2 năm 2024 trên website Fsey.edu.vn. Hy vọng những thông tin mà chúng tôi đã chia sẻ là hữu ích với bạn. Nếu nội dung hay, ý nghĩa bạn hãy chia sẻ với bạn bè của mình và luôn theo dõi, ủng hộ chúng tôi để cập nhật những thông tin mới nhất.

1. Sự phối hợp của động từ trong mệnh đề chính (main clause) và mệnh đề phụ (subordinate clause)

Main clause

Subordinate clause

1. Simple present

– Simple present

– Present perfect

– Present continuous

– Simple future/ Near future

– Simple past (có thời gian xác định ở quá khứ)

2. Simple past

– Simple past

– Past perfect

– Past continuous

– Would/ was / were+ going to + V bare infi.

– Simple present (diễn tả một chân lý)

3. Present perfect

– Simple present

4. Past perfect

– Simple past

Eg: 1. People have said that Lon Lon has fog

2. Mary said that she was cooking them

3. He says he was born in 1980

4. Tom says he will visit me again.

Main clause Adverbial clause of time

1. Present tenses – Present tenses

2. Past tenses – Past tenses

3. Future tenses – Present tenses

Eg: 1. You will go home as soon as you have finished your exercises.

2. WhenI came there, it was raining hard.

3. I often drinkcoffee while I am watching TV.

4. Please waithere until I come back.

5. He never goeshome before he has finished his work.

6.It was raininghard when I got there.

7. I had just come whenyou called.

* Mệnh đề trạng ngữ chỉ thời gian thường bắt đầu với các từ nối sau:

– When / as: Khi – as soon as: Ngay sau khi – as long a: chứng nào – just as: Ngay khi

– Until/ till: Cho đến khi – since: kể từ khi – while: trong khi – whenever: bất cứ khi nào

– before: trước khi – after: sau khi – no sooner …. than: ngay khi – hardly … when: khó… khi

– By the time: vào lúc ……………

* Note:

– Không được dùng thì tương lai (Future tense) trong các mệnh đề trạng ngữ chỉ thời gian (có thể thay bằng thì hiện tại)

Eg: If it rains tomorrow, we’ll stay at home.

– Trong trường hợp dùng từ nối “SINCE” chú ý:

S +V ( present perfect/ present perfect cont.) + Since + S + Ved.

Eg: You have been studying English since you came here.

Exercise 1: Choose the most correct answer:

A. spends

B. has spent

C. spending

D. had spent

A. just left

B. just leaves

C. had just left

D. will leave

A. would/ arrived

B. will/ arrive

C. will have/ arriving

D. would be/ arriving

A. will have taking

B. will be taking

C. will be taken

D. would take

A. have you ever been / spent

B. have you ever been / spend

C. Did you ever be / spending

D. were you ever / spend

A. as soon as

B. because of

C. while

D. until

A. had had

B. will have

C. has had

D. would have

A. had been working/ decides

B. had been working/ decided

C. working / had decided

D. is working/ will decide

A. has left

B. had left

C. will leave

D. leaves

A. prove/freeze

B. proves / breezed

C. proving / freezing

D. proved/freezes

A. having finish/ went

B. have finished/ went

C. had finished/went

D. having finish/ going

A. leave

B. leaves

C. left

D. leaving

A. have already begun

B. have already begun

C. was begun

D. will begin

A. had built

B. were building

C. are going to build

D. would be built

A. will be confused about

B. was confused about

C. had be confused about

D. am confused about

A. will finish

B. has finished

C. had finished

D. will have finished

A. has made

B. had made

C. will be made

D. are making

A. am

B. was

C. have been

D. had been

A. to start/ to ask

B. start/ ask

C. starting / asking

D. started/ asked

A. to examine/ breaks

B. to examine/ broke

C. examining/ broken

D. examining/had broken

A. will learn

B. is learning

C. has been learning

D. had learnt

A. are you/ left

B. will you be / left

C. have you been/ had left

D. have you been/ left

A. were discovered/ had used

B. discovering/ use

C. is discovered/ using

D. have been discovered / have been using

A. come

B. will come

C. have come

D. came

A. will be finishing

B. finished

C. have finishing

D. will have finished

A. were you talking to

B. are you talking to

C. you were talking to

D. you are talking to

A. will arrive

B. is going to arrive

C. arrive

D. arrived

A. when

B. until

C. since

D. for

A. is cleaning

B. was cleaning

C. has been cleaning

D. had been cleaning

A. are preparing

B. were preparing

C. will be preparing

D. have prepared

A. will be/ starts

B. would be/ started

C. is / started

D. will be/ started

A. am sitting/ to call

B. was sitting/ call

C. am sitting/ called

D. have sat / called

A. will take

B. will be taking

C. has been taking

D. would be taking

A. worked B. was working

C. has been working

D. had been working

34. Up to now, the pollution problems yet.

A. haven’t solved

B. are not solving

C. hadn’t solved

D. will not have solved

A. has gone

B. goes

C. is going

D. will go

A. will be driving

B. will drive

C. drives

D. is driving

A. try

B. am trying

C. have tried

D. will try

A. solves

B. has solved

C. had solved

D. solve

A. have stopped

B. will stop

C. stop

D. stopped

A. had gone

B. has gone

C. went

D. would go

A. went

B. has gone

C. had gone

D. would go

A. slept

B. would sleep

C. had slept

D. was sleeping

A. has been

B. had been

C. was

D. would be

A. is

B. will be

C. had been

D. was

A. had done his homework

B. have done his homework

C. being done his homework

D. doing his homework

A. arrived/ had left

B. arrives/ has left

C. arrived/ left

D. had arrived/ left

A. got/ are waiting

B. got/ were waiting

C. got/ waited

D. get/ wait

A. was walking

B. am walking

C. walk

D. walked

A. would do

B. do

C. were doing

D. are doing

A. have

B. had

C. will have

D. would have

A. got/ went

B. got/ had gone

C. had got / went

D. was getting/ was going

A. know/ am

B. knew/ was

C. have known/ am

D. have known/ was

A. meet

B. met

C. will meet

D. am meeting

A. will leave

B. would leave

C. leaves

D. left

A. was

B. had been

C. has been

D. is

A. haven’t come

B. don’t come

C. didn’t come

D. won’t come

A. closed

B. had closed

C. has closed

D. was closing

A. was jumping

B. has jumped

C. had jumped

D. jumped

A. will remind

B. remind

C. have reminded

D. reminded

Exercise 2: Find ONE mistake in each of the following sentences:

1. (A)Last year, my son (B)was lost (C)among the crowd when we (D)have gone shopping.

2. The problem (A)has turned out (B)to be more serious (C)than we (D)will have thought.

3. (A)Almost 300 million people (B)had visited (C)America’s national parks (D)every year.

4. They (A)have studied English(A) before they went (C)to London.

5. They (A)has got married (B)for 30 years (C)by the end of (D)this month.

6. They (A)will help you (B)whenever you (C)will ask (D)them.

7. (A)When Sam (B)will arrive, he will (C)open (D)the gift.

8. My father (A)has ever told (B)me honestychân thât (C)was (D)the best policy.

9. Did you say (A)that you (B)will have a lot of things (C)to do the (D)following week?

10. (A)When we arrived (B)at (C)the station, the train (D)has already left.

11. (A)Did your doctor (B)recommend you that you (C)will stop (D)smoking?

12. (A) Up to now, there (B)had been (C)no woman (D)being chosen the US president.

13. The neighbors (A)are having a party. They (B)are making so much noise (C)since 6 o’clock. I (D)can’t sleep.

14. (A)Don’t (B)leave the house (C)until I (D)will get back.

15. I (A)was walking along the pavement(B) when I (C)realized that there (D)has been a man following me.

16. Human (A)had struggled (B)against weeds (C)since the beginning (D)of agriculture.

17. Mary (A)said (B)that she (C)do jogging (D)every morning.

Exercise 3: Use the correct tense of verbs in brackets:

1. You may begin when you (be) ready.

2. She said that she (get) married soon.

3. She has told me her name (be) Mary.

4. Do you hear what she (just, say) ?

5. They believe that the police (capture) the thief soon.

6. John (live) in the same house since he left school.

7. The teachers said that the shortest distance between two points (be) a straight line.

8. Bill said that he (lose) his bicycle.

9. Did you hear what she (just, say) ?

10. My father said he (be) here by noon.

11. I didn’t know what time it (be), so I (turn) on the radio.

12. I saw that I (make) a mistake.

13. Mary (have) dinner when her friend called.

14. She says that she (live) in the country when she (be) a child.

15. They hoped that they (end) soon.

16. I was taught that the sun (be) bigger than the moon.

17. She has thought that the work (be) easy.

18. The students had thought that the English test (be) rather difficult.

19. I want to know how long she (live) here.

20. I see that Henry (write) his composition now.

21. I wondered whether I (lock) the door or not.

22. They have found that the road (be) very long.

23. She understood that we (promise) to go.

24. The teacher asked Bill why he (not go) to school the day before.

25. We find that we (take) a wrong way.

26. The boy knew that an hour (have) sixty minutes.

27. I had done that (be) necessary.

28. Shut all the windows before you (go) out.

29. He thinks that it (rain) tonight.

30. I didn’t know who (help) him.

31. Did John say he (call) you again?

32. He is saving his money so that he (take) a long vacation.

33. Tom promised he (not do) it again.

34. He knew that I (come) the following week.

35. This is the house that Jack (build) three years ago.

36. I think John (be) out of town now.

37. I wonder what changes the new President (introduce).

38. Mirs Smith complains that her neighbour (make) too much noise.

39. Miss While swears that she (never see) that man before.

40. The students who answered the question (be) John.

Exercise 4: Use the correct tense of verbs in brackets:

He said that he (do)……………………………….. his homework since seven o’clock.

She demanded that her husband (give)……………………………….. her all of his wages.

By next summer, she (finish)……………………………….. her 3rd novel.

Kathy (be)………………………………..quite different since she got married.

This is the first time we (see)………………………………..the Statue of Liberty.

It was the second time I (talk)………………………………..to her.

As soon as she came in, I knew I (meet)………………………………..her somewhere.

After Jessica (finish)………………………………..her degree, she intends to work in her father’s company.

By the time Anne graduated from high school, she (attend)………………………………..seven different schools because her parents moved frequently.

Mitchell looked down to discover a snake at her feet. When she saw it, she (scream) ………………………………..

Until you learn to relax more, you (not/ improve)………………………………..your ability to speak English.

I borrowed four books on gardening the last time I (go)………………………………..to the library.

Before I (start)………………………………..the car, all passengers had buckled their seat belts.

Whenever I travel abroad, I (forget)………………………………..something I need.

After the baseball match (win)……………………………….., the celebration began.

I’ll return Bob’s pen to him next time I (see)……………………………….. him.

As soon as Martina saw the fire, she (call)………………………………..the fire brigade.

When my parents (arrive)………………………………..for a visit tomorrow, they will see our baby for the first time.

Since I left Venezuela six years ago, I (return)………………………………..to visit friends and family several times.

As soon as my parents came, we (go)………………………………..out for dinner.

After ancient Greek athletes won a race in the Olympics, they (receive)………………………………..a simple crown of olive leaves.

I (answer)……………………………….. all of the questions correctly since I began this exercise on verb tenses.

Tài Liệu Ôn Thi Vào Lớp 10 Môn Tiếng Anh Hướng Dẫn Ôn Thi Vào 10 Môn Anh

Supply the correct VERB TENSE :

1. The coffee was all right, but the cream (be)…………………..sour.

2. He has a piano and a violin, but he (not have)………….a flute.

3. He says that he (arrive)……………..on time tomorrow.

4. She said that she (arrive)…………..on time yesterday.

5. I think that Victor (be)……………late.

6. He said that he (graduate)……………….from university in 1991.

7. We thought they (move)……………to California.

8. The teacher said that water (consist) …………………. of hydrogen and oxygen.

9. I (be)……….there when you arrive.

10. They were still waiting when I ( get)……………..there.

11. He has worked very hard since he ( be)………………here.

12. We have just come in when you (call)…………..

13. We’ll have already gone before you (get )……………back.

14. We decided to go home because it ( be )…………….very late.

15. We have been very busy while they ( be)…………..here.

16. I haven’t seen him since he (arrive)…………..

17. The teacher gave us too many assignments, that we (cannot)………go to the concert.

18. It was such a beautiful day that I (feel)……….like taking a walk.

19. He works on Sundays so that he (can)………earn money to pay his tuition.

20. I (be)……………… busy since we last met.

21. I’m very fond of Jane but I (not see)……………….much of her lately.

22. There (be)………..no guests at all since I left?

23. I never(see)………….anyone more beautiful than your wife.

24. I (meet)………………..your husband this afternoon at the station.

25. He solved the problem more quickly than I (do)………….

26. This one of the best books that I (ever read)………………….

27. She has already telephoned the people who (come)………tomorrow.

28. I’ll never forget the kindness that you (show)………………me.

29. Are they the Italians who (own)………… this store?

30. It was the Smiths who (call)………….you.

31. She left her home last week and nobody (see)……….her since.

32. The video film is so interesting that I (see)…………it twice.

33. It is the first time I (meet)………………..him here.

34. It was at the age of 14 that Jack London (leave) ……………….. school and (become) ………… a sailor.

35. The video film was so interesting that I (see)…………it twice.

36. It was the first time they (ever meet)……………….

37. The news (be)………quite alarming yesterday.

38. We (not live)……….. in England for two years now.

39. I (never forget) ………………… what you (just tell) ………….me.

40. They (prepare)………….. the Christmas dinner at the moment.

41. When I last (stay)……… in Cairo, I (ride)………to the Pyramids on a camel that my friend (borrow)………… the day before.

42. Our teacher (tell)………………… us yesterday that he (visit)………England in 1970.

43. George (work)……………………at the university so far.

44. When he lived in Manchester, he (work)………..in a bank.

45. Birds (build)……………their nests in the summer and (fly)…….to the south in winter.

46. I (lose)……………………my key. Can you help me look for it?

47. My father (not smoke)……………………….for 5 years.

48. My teacher wasn’t at home when I (arrive)…………He (just go)…….out

49. How long Bold and Mary (be)…………married?

50. You (receive)………………….any letter from your parents yet?

51. My brother (join)…………the army when he (be)……….young.

52. I (see)……. a car accident while I (wait)………..for you at this corner yesterday.

53. Mr. John (be)………..principal of our school since last year.

54. Mr. Smith (teach)…………….at this school since he (graduate)………………..in 1990.

55. My father (not watch)……….TV every night.

56. I (meet)…………………. Arthur 3 weeks ago.

57. Yesterday the police (report)…………that they (capture)……………………..the thief.

58. My friend (thank)…………………me for what I had done for him.

59. Someone (steal)………….. my handbag on the bus.

60. The Browns (live)……. in Paris for 7 years when the second world war (break)………. out.

61. Last month I (be)…………………….in the hospital for ten days.

62. Don’t call me in the afternoon. I usually (be)…………………away in the afternoon.

63. John (drive)………..that car ever since I (know)……….him.

64. People (speak)……….English in most of Canada.

65. The dog (wag)………his tail whenever he (see)………me.

66. I (never see)…………anyone more punctual than your brother.

67. I (meet)……. your brother this afternoon at Green Street.

68. He (light)………. a cigarette and (walk)………to the window.

69. The performance (begin)………….at 7 o’clock and (last)……………..for 3 hours.

70. “You (be)…….here before? ” – Yes, I (spend)……..my holidays here last year.

71. He (leave)…………for London 2 years ago and I (not see)……..him since.

72. You (be)…………………to the laboratory this week?

73. Thousands of people (see)……….. this exhibition by the end of the month.

74. By the time you (finish)…………. cooking they (do)……………… their homework.

75. I don’t think he (change)………in the thirty years I (know)……..him.

76. Then about a year ago he (disappear)………….and I (never hear)……… from him since.

77. My father (fight)…………. for 4 years in the last war.

78. I’m taking my daughter out tonight. She (not have)…………..fun for a long time.

79. When I (look)………… at my suitcase, I could see that somebody (try)……….to open it.

80. When we (get)…………. to the restaurant, we (find)……….that nobody (remember)…………………..to reserve a table.

81. The doctor (examine)……….him, and that he (break)………..his arm.

82. As soon as she arrived England, she (find)……..that the language (be)……quite different from the English that she (learn)………………..at school.

83. I’m going to bed. I (work)………………..for hours and I’m tired.

84. Good afternoon. Can I help you? – Yes. I (bring)………………my watch to youfor repair 3 weeks ago. Is it ready yet?

85. I wanted to be the first to tell her the news, but I was too late. Someone (already tell)……………………her.

86. He (come) ………in to the room a moment after I (get)……. there.

87. I hardly (be)………there 5 minutes when Mrs. Brown (come)…………in with the coffee.

88. Scarcely they (move)…………….. into the new house when their friends (come)……..in.

89. I (meet)………………John before I (be)…………….. a fortnight in Paris.

90. He no sooner (reach)……..the door than he (come)…….back.

91. He (have) ……… a bad fall while he (repair)………his roof.

92. By the end of this month, I hope, I (write)……………………200 pages of my new novel.

93. It (take)…….a moment before Nick (realize)……………he (offer)……… a cigarette by the stranger.

94. While he ( learn)……. to drive he (have)……… 25 accidents.

95. It’s no using getting inpatient. The plane (not arrive)……..until the weather (clear)……up.

96. I (think) ……..about you a lot lately and I (come)……… to the conclusion that I( not be) ……..able to live without you.

97. I don’t mind ( wait)………I’d rather (be)……………….too early than too late.

98. Those students who (fail)………the exam are going to take another one held in August.

99. “ I am just going out to get an evening paper.” “ But it (rain)……….Why you (not wait)…………….. till the rain (stop)………?

100. I (think)……… your father’s health (improve)………so much since I (see)……him last.

101. Don’t worry. We (finish)……… ……..the report by 11.

102. Listen to this ! I think this news ( surprise)…………you.

103. When I first (come)…….to this village, it was quiet place. But since then the population( double)………and a lot of leisure facilities (build)……….

104. Hurry up or you (be)……. ……….late for class.

105. The Ajax shoe company (employ)……. 25 new men next month.

106. Don’t talk to me . I (try)………… to learn this page by heart.

107. A:Call a doctor quickly! The old man (die)………..

B: The doctor is on the way. He (just leave) ……….. his house.

108. Don’t be upset. I ( understand)………….perfectly.

109. We must take umbrella. It (rain)……………….

110. Wood usually (float)…………. on the water.

111. Look out! The ceiling (fall)………………in.

112. It’s too late. Nothing (matter)………….. now.

113. I (listen) ……… to the radio when you (ring)…………..the bell first time , and that’s why I (not hear)………….you.

114. At school, We (learn)……..two foreign languages.

115. As a boy , I (always read)………….I always (have)………..my nose in a book.

116. John (learn)……….English for seven years, and at last he (master)………the irregular verbs.

117. It (rain)……… but it (stop)………….. now.

118. When I (open)……..the door this morning I (see)…… a man on his knees.

119. When I (ask)………him what he (do)………, he (say)……. that he (drop)………a 50p piece outside the door and (look)…………for it.

120. By the time I (recover)………. from the shock he (disappear)………round the corner.

121. I am going to write John as soon as I (have)……….spare moment.

122. The thief was arrested as he (leave)………. the bank.

123. We (send)……… the money as soon as the goods are delivered.

124. Before we (go)……very far we found that we (lose)……………. our way.

125. By the end of this year I (be)…………..here for fifteen years.

126. After I (hear)………. the news yesterday evening I (hurry)………… to see him.

127. I (not give)……………another cake till you (finish)……….your milk.

128. I’m busy at the moment. I (decorate)…………….the living room.

129. I see that Tom (write)……………..his composition.

130. He says that he (look)………….for a job next week.

131. They think he (be)……………here last night.

132. He tells us that he (be)……………..to the mountains before.

133. I hoped that he (be)………….. able to attend.

134. He wants to do it before his father (come)………………………

135. The student who answered the question (be)……………..John.

136. This is the house that Jack (build)………………..three years ago.

137. Mary (have)…………….. dinner when her friend called.

138. John (live)……………… in the same house since he left school.

139. Shut all the windows before you (go)………………….out.

140. You may begin when you (be)……………….ready.

141. I see that Henry (write)………………… his composition now.

142. I had done what (be)…………………necessary.

143. They had found that the road (be)…………………………very long.

144. I saw that I (make)……………………..a mistake.

145. We find that we (take)…………………….a wrong way.

146. I want to know how long she (live)………………..here.

147. I didn’t know who (help)……………him.

148. Do you hear what she (just, say)…………………….?

149. They believe that the police (capture)………………the thief soon.

150. Did John say he (call)……………….you again?

151. She has thought that the work (be)………………….easy.

152. She said that she (get)………………married soon.

153. He thinks that it (rain)………………….tonight.

154. The students had thought that the English test (be)……………….rather difficult.

155. I wonder what changes the new president (introduce)……………………

156. Please be quiet! I (work)…………………

157. When I (be) ………………..a child, I (want)……………..to be a doctor

158. Up to now, the teacher (give)……………………. our class 5 tests

159. I (not send)……………..the parcel until I hear from you.

160. It (rain)…………….when we arrived.

161. Bill said he (forget)……………………to buy a dictionary

162. He felt asleep while he (do)………………his homework.

163. At this time next week, we (live)………………..in USA.

164. John (watch)…………………….TV at 8 last evening.

165. By the end of last March, I (study)……………………….English for 5 years.

166. By next month. I (finish)………………my first novel.

167. By this time next week, he (write)………………..his novel for 6 months.

168. By the time you arrive, I (finish)……………….writing an essay.

169. He might get fat if he (stop)…………………..smoking.

170. If I had seen the movie, I (tell)………………………you about it last night.

(Sự hòa hợp giữa chủ ngữ và động từ)

Use the correct verb tense or form :

1. Rickets …………… a children’s disease cause by a lack of vitamin D. (be)

2. Measles …………… a dangerous disease for pregnant women. (be)

3. Statistics …………… a difficult course for people to understand. (be)

4. Statistics …………… that approximately 40 percent of all marriages in the Unites States ……………… in divorce. (show / end)

5. The United States ……………… of 50 states. (consist)

6. Two hours ……………. too long to wait, don’t you think ? (be)

7. Cattle ………………. to graze near the church. (allow)

8. The police …………………….. the thief recently. (arrest)

9. Peaches and cream …………… delicious. (be)

10. Peaches and cream …………… perishable and be refrigerated. (be)

11. The majority of the birds ………………. for winter. (migrate)

12. The majority of the homework ………………. useful. (be)

13. A number of books on U.S universities ………………. in the library. (be)

14. The number of books on U.S universities ………………. fifteen. (total)

15. Kara Walters, together with her classmates, …………………… a formidable opponent on the basketball court. (present)

16. Either the physicians in the hospital or the chief administrator …………. going to have to make a decision. (be)

17. …………… my boss or my sisters in the union is going to win the game ? (be)

18. Everyone selected to serve on this jury …………… to be willing to give up a lot of time. (be)

19. Three-quarter of the students …………… against tuition hike. (be)

20. John, as well as his younger sisters, ………… going to study at that school. (be)

21. Part of the money …………… to the charity. (go)

22. You and I …………. supposed to clean the room before Mom gets home. (be)

23. Either the President or the Vice ……………… signed the document. (have)

24. The outfits in the store window …………… very expensive. (be)

25. One of the antique bureaus ………………. valued at over ten thousand dollars. (be)

26. The gold necklace, as well as the two pairs of earrings, …………… for only 200 US$. (sell)

27. The leaves on the pear tree ………… bright green. (be)

28. On the other side of the town …………. a Chinese restaurant. (be)

29. Everyone who ………… to the shop and …………. something. (come / buy)

30. Each of the restaurant ………………… its own unique blend coffee. (offer)

31. The president as well as the trustees …………………. the proposal. (dislike)

32. Determination and discipline ………… necessary to master a foreign language. (be)

33. John is one of the people who ……………… successful in everything. (be)

34. Until last year grammatical errors, not organization ………. the instructor’s main concern. (be)

35. The floor and the ceiling ……………. to be repaired because of the flooding. (have)

36. The jury ……………. not in arrangement on the validity of the evidence. (be)

37. The number of careers Yoko can enter ………… very large. (be)

38. A great number of homework Ying can do everyday ………… very large. (be)

39. Neither of my two suitcases …………….. adequate for this trip. (be)

40. Everybody in this class ……………… their homework already. (do)

I. Use the correct verb form

1. Tourists could see fish (swim)………………… along the brook.

2. We enjoy (swim) ………………… along this river.

3. The form teacher has asked Jack (write) …………………an essay on the Thames.

4. It sometimes may be difficult (get) ………………… a taxi during rush- hours.

5. The rain has made the children (stop) ………………… their games.

6. She tells the driver(take) …………………….. her to the railway station.

7. Does Mrs. Green have them (carry) ………………………those books back home?

8. The principal noticed those pupils (try) …………………….. harder and harder.

9. Children have just stopped ( play) ……………………….. football.

10. They keep (talk) …………………………… about an old friend they met yesterday.

11. Is Black Pool (visit) …………………………. by thousands of tourists each year?

12. We heard Mr. Brown (park) ……………………….. his car near the gate.

13. They’ve finished (do) ……………………………..their homework.

14. They had their house (paint) ……………………….. before Tet holiday.

16. Would you mind (help) ……………………………. me with this work?

17. Do you smell something (burn) ………………….. in the kitchen?

18. Mother requests her daughter not (come) ……………………back home late.

19. We shall have the grass (cut)……………………. tomorrow.

20. They noticed lots of sheep (graze) ……………………. in green meadows.

21. Would you like (have) ………………………… something to eat?

22. It started (rain) ……………… an hour ago. Has it stopped (rain) ………………… yet?

23. My family is trying (decide)……………………where to go on holiday.

24. Our teacher made me (answer)……………… .all the questions.

25. I’ve enjoy (meet) ………………. you. I hope (see) ………………….. you again.

26. I hate (see) …………………. a child (cry)…………………………

27. They prefer ( play)………………………… in swimming pool all day.

28. They refuse (go)……………………….. out on trips if it’s too hot.

29. I used (smoke)………………… 20 cigarettes a day, but now I give up (smoke) …………

30. We decided (rent)……………………… a house with a swimming pool.

31. Can you help me (get) ……………………. the dinner ready?

32. When we arrived, the people next door invited us (have)……………a drink with them.

33. We began (talk)……………………………. about next year’s holiday two months ago.

34. I remember (lock)…………. the door when I left but forgot (shut) ………… the window.

35. He agrees (start)…………………………… the job as soon as possible.

36. I finished (read)………………………….. the book and went to bed.

37. My teachers always expected me (do)………………………………….. well in exams.

38. Let me (pay) ………………………………….. for the meal. You paid last time.

39. I used (smoke)………………… 20 cigarettes a day, but now I give up (smoke)…………

40. We decided (rent)……………………… a house with a swimming pool.

41. Can you help me (get)……………………. the dinner ready?

42. When we arrived, the people next door invited us (have)……………a drink with them.

43. We began (talk)……………………………. about next year’s holiday two months ago.

44. I remember (lock)…………. the door when I left but forgot ( shut) ………… the window.

45. I finished (read)………………………….. the book and went to bed.

46. My teachers always expected me (do)………………………………….. well in exams

47. It’s difficult (get) ……………used to (eat) ………………………… with chopsticks.

48. Gravity keeps the moon ………………………. around the earth instead of …………………… off into space. (travel / shoot)

49. If you go on …………………… the dog ……………… after cars, he’ll end by ……………… run over. (let / run / be)

50. There is no point …………………………… about the bill. (worry)

51. In order ……………………… ……………………… with bird flu, Ba suggested that chicken shouldn’t ……………………….. (avoid / infect / eat)

52. He is too ill ……………………. anything. (do)

53. The students were made ………………………. hard during the exam. (study)

54. I’d rather ………………… my living by ………………… the floor than ………………. money by …………………… people. (earn / clean / make / blackmail)

56. We remember ……………………. him before. (meet)

57. They don’t allow …………………… in the auditorium, they don’t want …………………… …………………. it on fire. (smoke / risk / set)

58. That boy was used to …………………….. from school by his mother. (collect)

59. Do you know the man ………………………at the door ? (stand)

60. This castle is believed ………………………… hundreds of years ago. (build)

61. You should consider ……………………… on a picnic at the weekend. (go)

62. She didn’t enjoy ………………………… by his neighbors. (help)

63. I wish you wouldn’t keep …………………… to me. (lie)

64. On the way home, Long often stops ……………………… a newspaper. (buy)

65. I tried …………………… to take part in that competition essay. (convince)

II. Choose the best answer :

A. to see

B. to seeing

C. saw

D. have seen

A. to risk climbing

B. to risk to climb

C. risk climbing

D. risk to climb

A. to buy him a book

B. buy him a book

C. buying him a book

D. to have bought him a book

A. send

B. to send

C. sent

D. sending

A. do

B. to do

C. doing

D. done

A. open

B. to open

C. opening

D. opened

A. smoke

B. to smoke

C. smoking

D. smoked

A. have

B. to have

C. having

D. had

………….

(Câu hỏi đuôi)

Add a correct question tag to each sentence

1. You aren’t afraid of snakes…………………?

2. Ann isn’t at home……………… ……?

3. You don’t know French………………?

4. Tom didn’t see her……………………?

5. This isn’t yours………………………?

6. Mary wasn’t angry……………………?

7. Bill hasn’t had breakfast………………?

8. You won’t tell anyone…………………?

9. I didn’t wake you up……………………?

10. Tom doesn’t like oysters………………?

11. You don’t want to sell the house………………?

12. It doesn’t hurt…………………………?

13. People shouldn’t drink and drive…………………?

14. You aren’t going alone………………………?

15. They couldn’t pay the rent……………………?

16. You don’t agree with Bill……………………?

17. There wasn’t a lot to do……………………?

18. I needn’t say anything………………………?

19. That wasn’t Ann on the phone……………………?

20. You didn’t do it on purpose…………………………?

21. This won’t take long………………………?

22. She doesn’t believe you…………………?

23. It didn’t matter very much………………?

24. Mary couldn’t leave the children alone………………?

25. You aren’t doing anything tonight……………?

26. You wouldn’t mind helping me with this……………?

27. George hadn’t been there before……………?

28. The children weren’t surprised…………………?

29. You wouldn’t like another drink………………?

30. Tom doesn’t have to go to lectures……………?

31. Bill hasn’t got a car……………?

32. Bill couldn’t have prevented it……………?

33. I needn’t wait any longer……………?

34. There weren’t any mosquitoes………………?

35. The fire wasn’t started deliberately ………………?

36. The children can read French…………………?

37. He’s ten years old………………………?

38. Bill came on a bicycle………………?

39. The Smiths have got two cars…………………?

40. Your grandfather was a millionaire………………?

41. Tom should try again……………………?

42. It could be done……………………?

43. Your brother’s here…………………………?

44. That’s him over there……………………?

45. George can leave his case here………………………?

46. This will fit in your pocket……………………?

47. His wife has headaches quite often…………………?

48. She’s got lovely blue eyes…………………?

49. The twins arrived last night…………………?

50. Mary paints portraits……………………?

51. Bill puts the money in the bank……………………?

52. Prices keep going up…………………?

53. I’ve seen you before……………………?

54. Bill’s written a novel………………?

55. His mother’s very proud of him…………………?

56. The twins used to play rugby………………………?

57. Tom might be at home now…………………?

58. We must hurry………………………?

59. You’d been there before……………………?

60. You’d like a drink……………………?

61. The boys prefer a cooked breakfast…………………?

62. Mary ought to cook it for them……………………………?

63. That was Ann on the phone………………………?

64. The Smiths need two cars………….……?

65. He used to eat raw fish………….………?

66. You’d better wait for Bill………………?

67. You’d come if I needed help……………?

68. You could come at short notice…………………?

69. You take sugar in tea…………………?

70. But you don’t take it in coffee……………………?

71. The lift isn’t working today……………………

72. It never works very well………………………?

73. The area was evacuated at once ………………………?

74. There was no panic ……………………?

75. Though everybody realized the danger……..…………?

76. There was a lot of noise……………..……?

77. But nobody complained…………………?

78. Mary hardly ever cooks……………………?

79. She buys convenience foods……………………?

80. She’d save money if she bought fresh food…………………?

81. Mr. Smith usually remembered his wife’s birthdays…………………?

82. But he didn’t remember this one…………………………?

83. And his wife was very disappointed………………………

84. He ought to have made a note of it……………………?

85. Neither of them offered to help you………………?

86. They don’t allow pet dogs in this shop…………………?

87. But guide dogs can come in………………………?

88. He hardly ever leaves the house……………………?

89. That isn’t Bill driving……………………?

90. Nothing went wrong………………?

Lions are loose in this reserve………………………?

91. It’d be unpleasant to be attacked by a lion………….……?

92. He is never at home on Sunday, …………………?

93. It is a pity Ann didn’t come with us……………………?

94. Lives were lost unnecessarily…………………?

95. There used to be trees here……………………

96. There isn’t any point in waiting…………………?

97. He’ll hardly come now……………………?

98. You’ ve already done your homework,……………………….?

99. They don’t walk regularly,………………………………?

(Giới từ)

Use the correct prepositions :

1. Water consists ………… hydrogen and oxygen.

2. She lived independently ………… her parents.

3. Santa Claus is based ………. the description of Saint Nicholas in the poem.

4. We give each other presents …………. Christmas.

5. Don’t sit …………. the floor.

6. I’m going away …………. the end of January.

7. I met Tom …………. the street yesterday.

8. They sent me a cheque …………. $ 50.

9. There has been some decrease …………. military spending this year.

10. Nobody knows what the cause …………. the explosion was.

11. Do you think we’ll find a solution …………. this problem?

12. Have you ever read any books …………. Mark Twain?

13. It’s unreasonable …………. you to expect her to love you at first sight.

14. They were furious ………….me ………….not inviting them to the party.

15. Were you disappointed ………….your examination results?

16. Everybody was shocked ………….the news.

17. She is scared ………….going out alone.

18. I’m not ashamed ………….what I did.

19. My sister won’t have dinner …………… 11.30 p.m.

20. She is engaged ………….an American.

21. Who was responsible …………. all the noise last night?

22. Your writing is similar ………….mine.

23. Ann wasn’t keen ………….going out in the rain.

24. The city centre was crowded ………….tourists.

25. I always try my best to get along ……………… other officers.

26. Why don’t you apply ………….a position in that company?

27. He is very selfish. He doesn’t care ………….other people.

28. Don’t look out of the window. Concentrate ………….your work!

29. He lost control of the car and crashed ………….a wall.

30. He was the sort of person that you could depend ………….

31. Did you hear ………….the fight in the club on Saturday night?

32. She’s very old. She needs someone to look ………….her.

33. He often dreams …………. travelling to America.

34. I didn’t have enough money to pay ………….the meal.

35. He has suffered ………….lung cancer for ages.

36. He shouted ………….from the other side of the street.

37. The police are searching ………….the escaped prisoner.

38. That’s a good idea. Why didn’t I think ………….that?

39. They arrived ………… this gas station ……… 5 o’clock yesterday.

40. I was watching TV ………. 9 ……… 12 o’clock yesterday.

41. She will be ………… home ……… Tuesday afternoon.

42. You shouldn’t believe everything you read ………. the newspaper.

43. The course starts ……… November 3th and ends ……… January.

44. ………. first, we didn’t like each other, but …….. the end we are good friends.

45. I was disappointed ……… the grade I received in Math.

46. Are you interested ……….. listening to pop music ?

47. My father hasn’t met my uncle ………… last month.

48. Some fashion designers have taken inspiration ………… Vietnam’s ethnic minorities.

49. Products made ………. China is not very popular in Vietnam.

50. It’s compulsory ……… students to study P.E.

51. Jeans have never been ……….. fashion.

52. They had to separate the rice ……… the husk and then cooked the rice.

53. The park was named ………… a young hero, Le Van Tam.

54. During the War, our country was divided ………… 3 parts.

55. My mother has completely made this skirt ………… cotton.

56. Children’s shoes are often worn ………. very easily.

57. Ao dai is the compulsory uniform of women teacher ………… work.

58. Hanoi and Kuala Lumpur are the same ……….. many ways.

59. ………. tradition, the marriages of the girls are arranged by their parents.

60. The office is closed …………. the weekend.

61. My uncle left our house three years ago, and we haven’t seen him …………

62. I have been playing computer games ………… 8 am this morning.

63. Vietnamese people made a deep impression ……….. her mother.

64. Their son has cleaned the floors ……… three hours.

65. This machine hasn’t been used ……… ages.

66. Maryam was really impressed ……… the beauty of Hanoi.

67. They arrived ………… this gas station ……… 5 o’clock yesterday.

68. I was watching TV ………. 9 ……… 12 o’clock yesterday.

69. She will be ………… home ……… Tuesday afternoon.

70. You shouldn’t believe everything you read ………. the newspaper.

71. The course starts ……… November 3th and ends ……… January.

72. ………. first, we didn’t like each other, but …….. the end we are good friends.

73. I was disappointed ……… the grade I received in Math.

74. Are you interested ……….. listening to pop music ?

75. We are looking forward ………. new possibilities.

76. We can live ………… a dormitory ………. campus.

77. What aspect ………… learning English do you find difficult ?

78. Practicing listening ………. English tapes or English programs ……… the radio.

79. The hotel is close …………. the historical district of the city.

80. I saw a big old banyan tree ………. the entrance to your village.

81. Ann’s birthday is ……… November 25th.

82. The put ……… the blanket and laid …….. many food.

83. They have lived in his house ………. several months.

84. There is a meeting …….. 2 pm and 5 pm.

85. He apologized ………… his being late at the meeting.

86. It was hard work ……….. the farm.

87. The heavy rain prevented us …………… playing football.

88. The first train has just arrived ……….. Canberra.

89. The office will be closed ………….. Christmas and New Year.

90. We will eat a lot of moon cakes ………… Mid-Autumn Festival.

91. We can live ………. a dormitory ………. campus.

92. I am aware ………. Mark’s reputation ……….. being late.

93. She is extremely well-qualified ……… the job.

94. That man was fiend ……….. dynamite fishing.

95. The government should encourage the residents to use public buses instead ……… motorbikes.

96. The seaside is always full ……… trash.

97. Our students are aware ……… pollution effects on their health.

98. I look forward ……… hearing from you. I haven’t seen you ……… ages.

99. ……. autumn, the yard in front of my house is covered ……… leaves.

101. Look ……… this enormous telephone bill before leaving ……… work, son !

102. This electrical appliance will not work ……………… electricity.

103. The cost of living in Vietnam is low compared ……….. Singapore.

104. He is good ……… fixing wooden objects, but he is bad …….. building with bricks.

105. I spend $ 16 a month ………. fares and pay $ 32 ……… lighting.

106. We are interested ………… the shortage of fresh water ………… the world’s population.

107. The toilet roll is finished. It should be replaced ………… a new one.

108. The TV repairman will be here ……… about five minutes.

109. It was considerate ………… to share your room with me.

110. Don’t ask the police ………… information. I will provide you ……… all you need.

111. Despite being tired, my father still helped me ………. my homework.

112. Let me congratulate you ………. your success ………. your study.

113. It rained heavily ………… the night.

114. He was very kind ………. me to bring me a lot of useful news.

115. He went there ………… Quynh’s car.

116. Can you turn ………… the TV a bit while I am studying ?

117. Her father warned her not to spend a lot of money ………. picture books.

118. They are going to the park ……… the other side of the city.

119. The room was crowded ………… students.

120. Are you aware …………… regulation against smoking in this area ?

121. Can you distinguish Mr. James …………. his son ?

122. He is very considerate ………….. his children.

123. Frozen foods are so popular today that many people wonder how they live ……… them ?

124. Go to the international ticket desk immediately ……….. arrival.

125. Her whole life was devoted ………… helping the poor and the miserable.

126. Do your parents take interest ……….. your friends ?

127. She burst ……… tears when she heard the news.

128. How did you get ……….. your examination yesterday ?

129. The country looks very beautiful …………… spring.

130. There is a vocabulary ……………. the end of this book.

131. The train arrives …………. Victoria Station …………. five o’clock yesterday.

132. Were your friends successful ………… getting a loan from the bank ?

133. We were very grateful ………… our friends …………. all of their assistance.

134. Mr. Green is very responsible ………. hiring the employees.

135. It was certainly kind …………. you to help me a lot.

136. My plan is similar ……….. yours, but it is different ………… Ken’s.

137. She was confused ………… the dates.

138. I’m rather anxious ………… her, I haven’t received a letter.

139. Our country is very rich ………. oil.

140. They seem to be quite good …………. English.

141. He has given ………… escaping ………… the Africa jungle.

142. Don’t put ………… until tomorrow what you can do today.

143. Mrs. Smith is not accustomed …………. hot weather.

144. Everything looks sad ………….. autumn.

145. Write your name ………… the top of the page.

146. We were ashamed ………….. his behavior.

147. My office is ………… the first floor. It’s ……….. the left as you come out of the lift.

148. Tom is ill. He wasn’t ………… work yesterday.

149. Are you acquainted ………… that young lady ?

150. My birthday is ………… the first …………. this month.

151. That young child is very inexperienced to take care …………… himself.

152. It was rather clever ………… Josie to combine his business.

153. He emigrated to Australia, so we lost touch …………. each other.

154. I don’t like being taken …………… granted.

155. The judges announced their decision ………… the end of the competition.

156. We were worried ………… first but ………… the end everything went well.

157. You are …………. a good mood today. Have you had some good news ?

158. There has been an increase …………… sales of mobile phones since 2006.

159. The car broke …………… on the way to the airport.

160. She has decided to go ………….. a diet.

(Tính từ, trạng từ và các dạng so sánh)

I. Use the correct tense or form of the words in parentheses :

1. Most of the students did …………… on their test. Their test results were …………… (good)

2. James looked very (sad) …………………… because she lost the game.

3. The children seemed ……………………. They played …………… in the garden. (happy)

4. He is a ……………….. man. He always drives ………………….. (careful)

5. The weather was so ………………… yesterday. (awful)

6. I can’t remember ……………………….. what happened. (clear)

7. I was disappointed that I did so …………………… in the exam. (bad)

8. It was raining ………………………. so we stayed at home. (heavy)

9. Mary speaks English very ………………………. (fluent)

10. Nam is a …………………….. student. (good)

1. Your house is ………………….. than my house. (big)

2. These books are ………………… than those books. (thick)

3. Hoi An Ancient Town is the …………………….. town in Vietnam. (old)

4. The Great Wall of China is the world’s …………………. structure. (long)

5. Nam is ………………. than Ba. He is ……………………. boy in class 6A. (tall)

6. This girl is …………………… than that girl. (clever)

7. Mary is ……………………… as her sister. (pretty)

8. The Nile River is the ………………….. river in the world. (long)

9. A new house is ………………………. than an old one. (expensive)

10. We’ve had …………………. difficulty with this part than that one. (little)

11. His English is …………………….. of these students. (good)

12. Mount Everest is ……………………… mountain in the world. (high)

13. Travelling by air or car, which is ………………………… ? (interesting)

14. It’s too noisy here. Can we go somewhere …………………… ? (quiet)

15. Hanoi is ……………………… than Ho Chi Minh City. (small)

16. PETRONAS Twins Towers are ……………………… than Sears Towers. (tall)

17. Thanks to the progress of science, our life is becoming ………… and ………… (good)

18. In order to get good marks, we have to do ………………….. practice. (far)

19. John is much …………………… than I thought. (strong)

20. Mr. Kelly is ………………………… man in that organization. (popular)

1. She speaks English ……………………………… (fluently)

2. My chair was getting ……………………………….. (uncomfortable)

3. The man was getting ……………………………….. (angry)

4. Peter gets ……………………………… at the time. (selfish)

5. She seems to be getting …………………………. (thin)

6. Life in the modern world is becoming ………………………… (complex)

7. As he was afraid, he walked …………………………… (fast)

8. As the soccer game progressed, the crowd became ………………………… (enthusiastic)

9. Her English is getting ……………………………. (good)

10. I haven’t got a new job. I am becoming ………………………………… (discouraged)

11. The English lessons are ……………………………… (difficult)

12. Meat is getting ………………………………….. (expensive)

13. He is …………………………… for his book. (famous)

14. Nowadays, people eat ………………………… sugar and salt. (little)

15. The river flows ………………………………… (gently)

16. We feel tired because the way is ……………………………. (far)

17. These days ………………………. people learning Russian. (little)

18. As the day went on, the weather got ……………………… (fine)

19. They feel ………………………………… because of the fresh air. (healthy)

20. Her children are old now. She becomes …………………………. (busy)

IV. Combine these pairs of sentences into one, using the double comparative clauses :

1. The sun is high. The shadow is short. ……………………………………………………………

2. He works a lot. He earns much. …………………………………………………………………

3. He works little. He will be paid little. ……………………………………………………………

4. It is heavy. It becomes expensive. ……………………………………………………………….

5. She eats little, she becomes thin. …………………………………………………………………

6. He talked much. I became bored. ………………………………………………………………

7. I waited long. I got angry . ………………………………………………………………………

8. You are old. You understand more. ……………………………………………………………

9. She drove fast. I became nervous. ………………………………………………………………..

10. We ran fast to go home. The sky went dark. ……………………………………………………..

11. She does many exercises. He gets healthy. ………………………………………………………

12. The air is polluted. Diseases are great. …………………………………………………………

13. We went far. We felt tired. ……………………………………………………………………….

14. The soil was poor. The famers tried hard. ………………………………………………………..

15. The bread is bad. It is cheap. …………………………………………………………………….

16. Peter is old. He is clever. …………………………………………………………………………

17. The lesson is difficult. We tried hard. ……………………………………………………………

18. He talked a lot. We disliked him very much. …………………………………………………….

19. If you eat much vegetable, you will feel healthy.

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

21. There is much co-operation. We can recycle a lot of waste papers.

…………………………………………………………………………………………………………

22. He thought about his family. He felt homesick very much.

…………………………………………………………………………………………………………

23. Tom wrote more. His writing was becoming better.

…………………………………………………………………………………………………………

24. He became poorer because he spent too much money.

…………………………………………………………………………………………………………

25. We read this book carefully. We understand it well.

…………………………………………………………………………………………………………

V. Combine each pairs of sentences, using Adverbial clause of comparison (as … as)

1. Lipton tea costs 10$. Oolong tea costs 9 $. ………………………………………………………

2. Vinh is 1.65 meters tall. Hai is 1.7 meters tall. …………………………………………………

3. Mary isn’t big. She was very big last year. ………………………………………………………

4. You are happier than she looks. ………………………………………………………………….

5. My bicycle is more expensive than yours. ……………………………………………………….

6. Tom doesn’t try hard. His brother tried hard. …………………………………………………….

7. The boy doesn’t run fast. He used to run very fast. ………………………………………………

8. Mai is the best violinist in her family. ……………………………………………………………

9. The summer isn’t hot. Last summer it was hot. ………………………………………………….

10. She is active now. She didn’t use to be active. …………………………………………………..

11. Jimmy is clever. We think he is clever. …………………………………………………………..

12. This boy doesn’t help me much. He can help me much.

…………………………………………………………………………………………………………

13. We don’t export much wood this year. We exported more wood last year.

…………………………………………………………………………………………………………

14. Miss Duyen’s house is the oldest house on this street.

…………………………………………………………………………………………………………

15. The exercises are not difficult. I thought it was very difficult.

…………………………………………………………………………………………………………

16. The students write less papers than they did last year.

…………………………………………………………………………………………………………

17. The paper mill puts out more products than it did two years ago.

…………………………………………………………………………………………………………

18. Miss Huong Tram is the best student in her English class.

…………………………………………………………………………………………………………

19. This boy doesn’t spend much money. He spent much money last month.

…………………………………………………………………………………………………………

20. She doesn’t get up late. She used to get up very late during her holidays.

…………………………………………………………………………………………………………

……………………

Bộ Đề Ôn Thi Ioe Lớp 3 Bài Tập Ôn Thi Olympic Tiếng Anh Lớp 3

Advertisement

Bộ đề ôn thi IOE lớp 3

Bộ đề ôn thi IOE lớp 3 là tài liệu tổng hợp các câu hỏi và bài tập ôn thi Olympic Tiếng Anh trên mạng dành cho học sinh lớp 3. Thông qua việc luyện tập với các dạng câu hỏi và bài tập sẽ giúp các em rèn luyện kỹ năng từ vựng tiếng Anh cũng như củng cố và học hỏi thêm các từ mới, cấu trúc mới trong tiếng Anh nhằm phục vụ cho việc học tập và chinh phục các cuộc thi IOE (Olympic tiếng Anh).

Tổng hợp các bài tập về giới từ thi IOE (Olympic Tiếng Anh)

200 câu Tiếng Anh luyện thi IOE lớp 3 cấp huyện

Từ vựng ôn thi IOE lớp 3, 4 và 5

BÀI TẬP ĐIỀN TỪ VÀO CHỖ TRỐNG THI IOE LỚP 3

0. That’s my mother next …… him.

1. …….is that man?

2. How old ….. your brother?

3. There’s …..garden over there

4. This is the living …….

5. This is the way I clean …… house

6. Is there a garden behind ….. house?

7. Where…… my book, Mum?

8. I can’t see it ……my room!

9. Here is a picture …..my room

10. There are four books and a photo …..the desk.

11. These are my school bags …… books

Khám Phá Thêm:

 

Soạn bài Ê-mi-li, con… trang 49 Tiếng Việt Lớp 5 tập 1 – Tuần 5

12. This is ….. picture of my room.

13. Are there ….. chairs in the room?

14. How many chairs …..there?

15. There are four pictures and a big map ….. the wall.

16. ……. are many things in the room.

17. How ….. doors are there in the living room?

18. There are four chairs ….. to the desk.

19. How many lamps are there on ….. cupboard?

20. ……. there any cupboards in the living room?

21. ….. you have a teddy bear?

22. Does your brother have ….. robot?

23. Do you ….. any toys?

24. We have a lot ….. toys

25. Peter …..a robot and a ball.

26. I have a plane and …. ship.

27. What ….. Peter have?

28. Do you have ….. pets?

29. Is the dog there …..the cats, Mum?

30. I …… one dog and three cats

31. I also have two parrots and …..rabbit

32. They are …. the cage

33. …..toys do you like?

34. I am in the playroom ….. my friends

35. Quan ….. Phong like ships

36. We have ….. lot of fun in the playroom.

Advertisement

37. How …… parrots do you have?

38. ….. you have any parrots?

39. They …… different pets.

40. Nam has two dogs ….. three parrots

41. I …… many toys.

42. Mary ….. some pets

43. What ….. you doing?

44. Today Mai’s family is …. home

45. Mai’s father is …. the living room

46. Her brother is listening ….. music.

47. Mai and her mother ….cooking.

Khám Phá Thêm:

 

TOP app đo tốc độ tốt nhất trên Android và iOS

48. What….. he doing there?

49. He’s doing ….. homework.

50. I’m playing …… piano.

51. What ….. Tony and Linda doing?

52. My father is …… TV.

53. They’re ….. the park.

54. The children are …… the park.

55. Some of the boys …..playing football.

56. We are doing sports and …. games

57. Some …..the girls are skipping

58. What’s the weather ….. in Ho Chi Minh City?

59. ….. is cloudy in Ha Noi today.

60. The ……r is fine today

61. Mai and Linda ….. flying kites.

62. It ….. rainy in Da Nang today.

63. My father is ……. a book

64. My dog …. under the table.

65. Do you have ….. goldfish?

66. It’s….. central Viet Nam.

67. He’s cleaning ….. floor.

68. It’s …..north Viet Nam

69. This is….. photo of Sa Pa.

70. It is…… south Viet Nam.

71. This is a photo …… Hai Duong.

72. …… Ha Long Bay near Ha Noi?

73. It’s far…… Ha Noi.

74. I am…. Ha Noi now

75. Ngoc Son Temple ….near the theatre

76. The museum is …. near the theatre

77. There are a ……of mountains and trees in my place

78. Where is it …. Viet Nam?

79. Sa Pa is near Lai Chau ….. very far from Ha Noi

80.It is far …..the theatre.

Tài liệu vẫn còn, mời các bạn tải về để xem tiếp

Advertisement

Đề Thi Thử Thpt Quốc Gia 2023 Môn Tiếng Anh Mã Đề 415 (Có Đáp Án)

Đề thi thử THPT Quốc gia 2023 môn Tiếng Anh Mã đề 415

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: 

A. searched 

B. controlled 

C. subscribed 

D. warned

Question 2: 

A. educate 

B. engineer 

C. acceptable 

D. department

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: 

A. existence 

B. survival 

C. consequence 

D. profession

Question 4: 

A. disappearance 

B. education 

C. impossible 

D. optimistic

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

A. would go 

B. would have gone 

C. will have gone 

D. will go

A. take after 

B. get over 

C. turn off 

D. fill in

A. working 

B. worked 

C. are working 

D. who working

A. are contained 

B. containing 

C. are containing 

D. contained

A. or 

B. because 

C. although 

D. however

A. technologist 

B. technologically 

C. technological 

D. technology

A.for 

B.about 

C.with 

D.toward

A. must experience 

B. can have experienced

C. should have experienced 

D. must have experienced

A. have finished 

B. will finish 

C. will have finished 

D. finished

A. opinion 

B. influence 

C. dependence 

D. decision

A. absent-minded 

B. big-headed 

C. quick-witted 

D. bad-tempered

A. the 

B. a 

C.an 

D. Ø ( no article)

A. the storm caught Tom 

B.Tom’s bicycle broke down

C.Tom had an accident on his bicycle 

D. it happened that Tom’s bicycle broke down

A. make 

B. take 

C. get 

D. do

A. occasionally 

B. clumsily 

C. attentively 

D. accidentally

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questons.

Question 19: United States is aimed at develop friendly relations among nations based on respect for the principle of equal rights and self-determination of peoples.

A develop

B based

C principle

D peoples

Question 20: After driving for twenty miles, he suddenly realized that he has been driving in the wrong direction.

A After driving

B suddenly realized

C has been driving in the

D wrong direction

Question 21: Today, many serious childhood diseases can prevent by early immunization.

A many

B childhood

C can prevent

D early

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: My parents always disapproved of my smoking. They even told me once it would stop me growing taller.

A. denied 

B. supported 

C. refused 

D. objected to

Question 23: If you are at a loose end this week, I will show you round the city.

A. confident 

B. reluctant 

C. free 

D. occupied

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24 : The issue of pay rise will loom large at this year’conference as it is what all the attendees want to mention.

A.be improved 

B. become improtant 

C. be avoided 

D.be discussed

A. correct 

B. right 

C. exact 

D. suitable

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 26: Ken and Tom are high – school students. They are discussing where their study group will meet.

– Ken: “Where is our study group going to meet next weekend?”

A. Studying in a group is great fun. 

B. Why don’t you look at the atlas?

C. We are too busy on weekdays.

D. The library would be best.

Question 27: Peter and Mary are talking about their test.

Peter: – “I think this grammar test is the hardest one we’ve ever had this semester!”

A. I couldn’t agree more. 

B. I don’t mention it.

C. You’re right. 

D. I don’t see it that way.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 28: She raised her hand high. She wanted to attract her teacher’s attention.

A. Because her teacher attracted her, she raised her hand high.

B. To attract her teacher’s attention, she raised her hand high.

C. Though she raised her hand high, she could not attract her teacher’s attention.

D. She had such a high raising of hand that she failed to attract her teacher’s attention.

Question 29: He was very tired. He agreed to help me with my homework.

A. As tired as was he, he agreed to help me with my homework

B. Despite being very tired, but he agreed to help me with my homework.

C. Tired though he was, but he agreed to help me with my homework.

D. Tired as he was, he agreed to help me with my homework.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 30: I could not get the job because I did not speak English well.

A. I failed to get the job because of my poor English

B. Despite my poor English, I was successful in the job

C. I wish I had got the job so that I could speak English well

D. I would have spoken English well if I could get the job

Question 31: “Yes, I stole your purse”, the boy said to the young woman.

A. The boy denied stealing the young man’s purse.

B. The young woman thanked the boy for stealing her purse.

C. The boy admitted stealing the woman’s purse.

D. The young woman accused the boy of stealing her purse.

Question 32: The crowd became increasingly angry at the long delay.

A. The crowd became very angry because the delay was so long.

B. The more increasingly the crowd became, the longer the delay was. 

C. The longer the delay was, the angrier the crowd became.

D. The more the crowd became angry at the delay, the longer they feel.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 33 to 37.

Humans have struggled against weeds since the beginning of agriculture. The global need for weed control has been answered mainly by the chemical industry. Its herbicides are effective and sometimes necessary, but some pose serious problems, particularly if misused. Toxic compounds threaten animals and public health when they are present in food plant, ground water, and drinking water. They also harm workers who apply them.

In recent years the chemical industry has introduced several herbicides that are more ecologically sound. Yet new chemicals alone cannot solve the world’s weed problems. Therefore, scientists are exploring the innate weed-killing powers of living organisms, primarily insects and microorganisms.

The biological agents now in use are harmless to humans, environmentally friendly, and offer the benefits of specificity. They can be chosen for their ability to attack selected targets and leave crops and other plants untouched. In contrast, some of the most effective chemicals kill almost all the plants they come in contact with, sparing only those that are naturally resistant to those that have been genetically modified for resistance. Furthermore, a number of biological agents can be administered only once, after that no added applications are needed. Chemicals, typically, must be used several times per growing season.

Question 33 : What is the passage primarily about? 

A. The importance of the chemical industry 

B. The dangers of toxic chemicals 

C. Advantages of biological agents over chemical ones 

D. A suggestion to ban the use of all herbicides.

A. is occasionally required. 

B. has become more dangerous in recent years

C. is perfectly safe 

D. should be increased

A. biological agents 

B. humans 

C. benefits 

D. targets

A. They are less likely to destroy desirable plants.

B. They are safer for workers.

C. They are more easily available.

D. They do not have to be used as often.

A. useful 

B. useless 

C. harmless 

D. poisonous

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 38 to 42.

Question 38: 

A. made of 

B. make up 

C. take up 

D. take in

Question 39: 

A.which 

B. where 

C. who 

D. fwhom

Question 40: 

A. earns 

B. earning 

C. to earn 

D. earned

Question 41: 

A. Although 

B. Whatever 

C. Moreover 

D. Contrary

Question 42: 

A. equally 

B. equality 

C. equal 

D. equalizing

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 50.

In most discussions of cultural diversity, attention has focused on visible, explicit aspects of culture, such as language, dress, food, religion, music, and social rituals. Although they are important, these visible expressions of culture, which are taught deliberately and learned consciously, are only the tip of the iceberg of culture. Much of culture is taught and learned implicitly, or outside awareness. Thus, neither cultural insiders nor cultural outsiders are aware that certain “invisible” aspects of their culture exist.

Invisible elements of culture are important to us. For example, how long we can be late before being impolite, what topics we should avoid in a conversation, how we show interest or attention through listening behaviour, what we consider beautiful or ugly- these are all aspects of culture that we learn and use without being aware of it. When we meet other people whose invisible cultural assumptions differ from those we have learned implicitly, we usually do not recognize their behaviour as cultural in origin.

Differences in invisible culture can cause problems in cross-cultural relations. Conflicts may arise when we are unable to recognize others’ behavioural differences as cultural rather than personal. We tend to misinterpret other people’s behaviour, blame them, or judge their intentions or competence without realizing that we are experiencing cultural rather than individual differences.

Formal organizations and institutions, such as schools, hospitals, workplaces, governments, and the legal system are collection sites for invisible cultural differences. If the differences were more visible, we might have less misunderstanding. For example, if we met a man in a courthouse who was wearing exotic clothes, speaking a language other than ours, and carrying food that looked strange, we would not assume that we understood his thoughts and feelings or that he understood ours. Yet when such a man is dressed similarly to us, speaks our language, and does not differ from us in other obvious ways, we may fail to recognize the invisible cultural differences between us. As a result, mutual misunderstanding may arise.

Question 43: What is the main purpose of the passage?

A. To point out that much of culture is learned consciously.

B. To describe cultural diversity.

C. To explain the importance of invisible aspects of culture.

D. To explain why cross-cultural conflict occurs.

A. slowly 

B. intentionally 

C. accurately 

D. randomly

Question 45: Which of the following was NOT mentioned as an example of invisible culture?

A. How people express interest in what others are saying

B. What food to eat in a courthouse

C. What topics to avoid in conversation

D. How late is considered impolite

A. invisible cultural assumptions 

B. people from a different culture

C. topics that should be avoided in conversation 

D. people who speak a different language 

Question 47: According to the passage, which of the following is NOT true?

A. We are often aware that we are learning about culture.

B. Visible aspects of cultures receive much attention in discussion of cultural diversity.

C. People misinterpret other peoples behavior because they know they are experiencing cultural differences.

D. Invisible cultural differences are often witnessed at formal organizations and institutions.

A. one culture is more invisible than another culture

B. people compete with those from other cultures

C. some people recognize more cultural differences than others

D. people think cultural differences are personal

A. are aware of cultural differences 

B. reinforce invisible cultural differences

C. share a common culture 

D. teach their employees about cultural differences

Question 50: Which of the following would most likely result in misunderstanding?

A. Strange behaviour from someone speaking a foreign language

B. Learning about our own culture in school

C. Strange behaviour from someone speaking our language

D. Unusual food being cooked by foreign visitors

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2023 môn Tiếng Anh Mã đề 415 

Bài Tập Trắc Nghiệm Lịch Sử Việt Nam Lớp 12 Theo Chủ Đề Ôn Thi Thpt Quốc Gia Môn Lịch Sử

Câu 1: Sự kiện quốc tế sau chiến tranh đã ảnh hưởng nổi bật nhất tới cách mạng Việt Nam?

Câu 2: Tại sao đế quốc Pháp lại đẩy mạnh khai thác Việt Nam ngay sau khi chiến tranh thế giới thứ nhất ?

Câu 3: Trong cuộc khai thác thuộc địa lần thứ hai, thực dân Pháp đầu tư vốn nhiều nhất vào các ngành nào?

Câu 4: Chương trình khai thác Việt Nam lần thứ hai của đế quốc Pháp có điểm gì mới ?

Câu 5: Chính sách khai thác thuộc địa lần 2 của Pháp ở Việt Nam (1919-1929) có điểm gì tương đồng với chương trình khai thác thuộc địa lần thứ nhất?

Câu 6: Cuộc khai thác thuộc địa lần thứ hai của thực dân Pháp tiến hành ở nước ta trong khoảng từ

Câu 7: Điểm mới trong chương trình khai thác thuộc địa lần hai của thực dân Pháp là gì?

Câu 8: Thủ đoạn nào thâm độc nhất của Pháp trong lĩnh vực nông nghiệp ở Việt Nam sau chiến tranh thế giới thứ nhất?

Câu 9: Tác động của chương trình khai thác lần thứ hai đến kinh tế Việt Nam là:

Câu 10: Những giai cấp cũ trong xã hội Việt Nam có từ trước cuộc khai thác thuộc địa của Pháp, đó là giai cấp nào?

Câu 11: Các giai cấp xã hội Việt Nam ra đời sau chiến tranh thế giới thứ nhất là

Câu 12: Sau chiến tranh thế giới thứ nhất xã hội Việt Nam bị phân hóa như thế nào?

Câu 13: Hãy nêu những mâu thuẫn cơ bản của xã hội Việt Nam sau chiến tranh thế giới lần thứ nhất?

Câu 14: Thái độ chính trị của tư sản dân tộc sau chiến tranh thế giới thứ nhất thể hiện như thế nào?

Câu 15: Trong cuộc khai thác thuộc địa lần thứ hai của thực dân Pháp, thái độ chính trị của giai cấp đại địa chủ phong kiến như thế nào?

Câu 16: Thực dân Pháp đã đối xử với giai cấp tư sản Việt Nam như thế nào?

Câu 17: Giai cấp xã hội Việt Nam có số lượng tăng nhanh nhất trong cuộc khai thác thuộc địa lần thứ hai là

Câu 18: Bộ phận nào trong giai cấp địa chủ phong kiến tham gia phong trào dân tộc, dân chủ chống Pháp và thế lực phản động tay sai?

Câu 19: Trong cuộc khai thác thuộc địa lần thứ hai của thực dân Pháp, giai cấp tư sản bị phân hóa như thế nào?

Câu 20: Lực lượng hăng hái và đông đảo nhất của cách mạng Việt Nam

Câu 21: Sự kiện nào thể hiện “Tư tưởng cách mạng tháng 10 Nga đã thấm sâu hơn vào giai cấp công nhân và bắt đầu biến thành hành động của giai cấp công nhân Việt Nam”

Câu 22: Cho biết mục tiêu đấu tranh trong phong trào yêu nước dân chủ công khai những năm 1919 – 1925?

Câu 23: Giai cấp công nhân Việt Nam xuất thân chủ yếu từ đâu?

Câu 24: Điểm khác nhau cơ bản giữa giai cấp công nhân và giai cấp nông dân trong phong trào dân tộc, dân chủ là

Câu 25: Trong phong trào dân tộc, dân chủ 1919-1925 giai cấp nào có tinh thần cách mạng triệt để nhất

Câu 26: Phong trào đầu tiên do giai cấp tư sản dân tộc khởi xướng đó là

Câu 27: Vì sao sau Chiến tranh thế giới thứ nhất, phong trào yêu nước theo khuynh hướng dân chủ tư sản phát triển mạnh mẽ?

Câu 28: Những tờ báo tiến bộ của tầng lớp tiểu tư sản trí thức xuất bản trong phong trào yêu nước dân chủ công khai (1919 – 1926) là

Câu 29: Vào tháng 8-1925 diễn ra sự kiện nổi bật gì của giai cấp công nhân Việt Nam?

Câu 30: Tại sao lại cho rằng cuộc bãi công của công nhân Ba Son (8-1925) là một mốc quan trọng trên con đường phát triển của phong trào công nhân?

Câu 31: Vì sao Nguyễn Ái Quốc bỏ phiếu tán thành quốc tế 3?

Câu 32: Sự kiện nào đánh dấu Nguyễn Ái Quốc tìm thấy con đường cứu nước đúng đắn

Câu 33: Năm 1922, Nguyễn Ái Quốc làm chủ nhiệm kiêm chủ bút tờ báo nào?

Câu 34: Báo người cùng khổ do Nguyễn Ái Quốc làm chủ nhiệm, kiêm chủ bút là cơ quan ngôn luận của tổ chức nào?

Câu 35: Sự kiện tháng 6-1924, gắn với hoạt động nào của Nguyễn Ái Quốc ở Liên Xô?

Câu 36: Tác dụng trong quá trình hoạt động của Nguyễn ái Quốc từ năm 1919 đến 1925 là gì?

Câu 37: Tại sao nói Nguyễn Ái Quốc đã trực tiếp chuẩn bị về chính trị, tư tưởng và tổ chức cho sự ra đời chính đảng vô sản ở Việt Nam?

Câu 38: Trong phong trào yêu nước công khai, sự kiện nào nổi bật trong năm 1925?

Câu 39: Cho biết đặc điểm của phong trào công nhân giai đoạn 1919-1925?

Câu 40: Mục tiêu đấu tranh của phong trào công nhân từ năm 1919 đến năm 1924 chủ yếu là

Câu 41: Hội Việt Nam cách mạng thanh niên ra đời trong hoàn cảnh nào?

Câu 42: Lí luận nào sau đây đã được cán bộ của Hội Việt Nam Cách mạng Thanh niên truyền bá vào Việt Nam?

Câu 43: Khuynh hướng của Hội Việt Nam Cách mạng thanh niên là:

Câu 44: Quá trình phân hóa của Hội Việt Nam cách mạng thanh niên đã dẫn đến sự thành lập các tổ chức cộng sản nào trong năm 1929?

Câu 45: Tại sao tổ chức Tân Việt cách mạng đảng bị phân hóa theo hai khuynh hướng?

Câu 46: Mục tiêu của tồ chức Việt Nam Quốc dân đảng là gì?

Câu 47: Địa bàn hoạt động chủ yếu của Việt Nam Quốc dân Đảng là:

Câu 48: Năm 1929 ba tổ chức cộng sản lần lượt ra đời theo thứ tự ?

Câu 49: Số nhà 5 D phố Hàm Long (Hà Nội) là nơi diễn ra sự kiện nào sau đây?

Câu 50: Cơ quan ngôn luận của Đông Dương cộng sản đảng là:

Câu 51: Tổ chức tiền thân của Đảng Cộng sản Việt Nam là?

Câu 52: Cuốn sách tập hợp những bài giảng của Bác Hồ tại các lớp huấn luyện chính trị ở Quảng Châu là:

Đáp án trắc nghiệm Việt Nam từ 1919 – 1930

1 C 11 D 21 A 31 A 41 A 51 C

2 C 12 B 22 A 32 C 42 A 52 B

3 C 13 B 23 B 33 B 43 B

4 D 14 C 24 C 34 D 44 A

5 B 15 C 25 A 35 B 45 A

6 C 16 B 26 C 36 A 46 C

7 D 17 D 27 B 37 C 47 B

8 B 18 C 28 D 38 D 48 D

9 B 19 B 29 C 39 D 49 C

10

A

20

B

30

D

40

A

50

C

Câu 1. Điểm giống nhau giữa Cương lĩnh chính trị đầu tiên của Đảng Cộng sản Việt Nam do Nguyễn Ái Quốc khởi thảo và Luận cương chính trị do Trần Phú soạn thảo là

Câu 2. Ý kiến nào không đúng khi nhận xét về nhiệm vụ dân tộc được đề ra trong Cương lĩnh chính trị đầu tiên của Đảng (đầu năm 1930) do Nguyễn Ái Quốc khởi thảo?

Câu 3. Luận cương chính trị (10-1930) của Đảng Cộng sản Đông Dương xác định giai cấp lãnh đạo cách mạng là

Câu 4. Luận cương chính trị (10-1930) của Đảng Cộng sản Đông Dương xác định nhiệm vụ chiến lược của cách mạng là

Câu 5. Luận cương chính trị được thông qua tại Hội nghị lần thứ nhất Ban Chấp hành Trung ương lâm thời Đảng Cộng sản Việt Nam (10 – 1930) xác định lực lượng của cách mạng tư sản dân quyền là

Câu 6. Hậu quả lớn nhất của cuộc khủng hoảng kinh tế thế giới (1929 – 1933) gây ra đối với xã hội Việt Nam là

Câu 7. Trong các nguyên nhân sau đây, nguyên nhân nào là cơ bản nhất, quyết định sự bùng nổ và phát triển của phong trào cách mạng 1930 – 1931?

Câu 8. “Đả đảo đế quốc”, “Đả đảo phong kiến” là hai khẩu hiệu của phong trào cách mạng nào ở Việt Nam trong thời kì 1930 – 1945?

Câu 9. Đỉnh cao của phong trào cách mạng 1930 – 1931 ở Việt Nam là

Câu 10. Căn cứ vào đâu để khẳng định Xô viết Nghệ – Tĩnh là hình thức của chính quyền công nông ở nước ta, và đó thực sự là chính quyền cách mạng.

Câu 11. Điểm khác biệt căn bản của chính quyền Xô viết Nghệ – Tĩnh so với các hình thức chính quyền trước đó là gì?

Câu 12. Kinh tế Việt Nam trong những năm 1929 – 1933 có đặc điểm như thế nào?

Câu 13. Khẩu hiệu đấu tranh về chính trị của công- nông trong phong trào cách mạng 1930- 1931 là

Câu 14. Điều gì chứng tỏ rằng: Từ tháng 9/1930 trở đi phong trào cách mạng 1930- 1931 phát triển đạt đỉnh cao?

Câu 16. Vì sao trong phong trào 1930 – 1931, Nghệ An – Hà tỉnh là nơi phong trào diễn ra mạnh nhất?

Câu 17. Điểm nổi bật nhất của phong trào cách mạng 1930 – 1931 là

Câu 18. Tính chất triệt để của phong trào cách mạng 1930 – 1931 được thể hiện như thế nào?

Câu 19. Xô – Viết Nghệ Tĩnh là đỉnh cao của phong trào cách mạng 1930 – 1931 vì:

Câu 20. Vì sao chính quyền được ở Nghệ An – Hà Tỉnh thành lập năm 1930 gọi là Xô-viết.

Câu 21. Sự khác biệt giữa phong trào đấu tranh của nông dân Nghệ – Tĩnh với phong trào đấu tranh cả nước năm 1930 là

Câu 22. Nhận xét nào sau đây không đúng về Luận cương chính trị của Đảng Cộng sản Đông Dương (10 – 1930)?(Chuyên Nguyễn Trãi-H.Dương)

Câu 23. Đại hội lần thứ VII của Quốc tế Cộng sản đã xác định nhiệm vụ trước mắt của cách mạng thế giới là

Câu 24 . Yếu tố nào quyết định sự bùng nổ của phong trào dân chủ 1936-1939 ở Việt Nam?

Câu 25. Sự kiện lịch sử nào chi phối tình hình thế giới và trong nước những năm 1936 – 1939?

Câu 26. Lý do chuyển hướng chủ trương cách mạng của Đảng ta trong những năm 1936-1939 là?

Câu 27. Đảng Cộng sản Đông Dương đề ra đường lối đấu tranh trong giai đoạn 1936 – 1939 dựa trên cơ sở nào?

Câu 28. Đảng cộng sản Đông Dương xác định nhiệm vụ trước mắt của cách mạng Việt Nam trong cuộc vận động dân chủ 1936-1939 là?

Câu 29. Kẻ thù cụ thể trước mắt của nhân dân Đông Dương được xác định trong thời kì 1936 – 1939 ?

Câu 30. Năm 1936, Đảng đã đề ra chủ trương thành lập mặt trận với tên gọi?

Câu 31. Đến tháng 3/1938, Mặt trận thống nhất nhân dân phản đế Đông Dương được đổi tên thành?

Câu 32. Phong trào đấu tranh công khai rộng lớn của quần chúng trong cao trào 1936-1939 mở đầu bằng sự kiện

Câu 33. Điều kiện thuận lợi cho nhân dân ta đấu tranh trong những năm 1936 – 1939 là

Câu 34. Đảng phát động phong trào “Đông Dương đại hội” để ?

Advertisement

Câu 35. Sự kiện nổi bật nhất trong phong trào đấu tranh quần chúng năm 1938 là?

Câu 36. Lực lượng tham gia đấu tranh trong cuộc vận động dân chủ 1936-1939?

Câu 37. Hãy xác định hình thức và phương pháp đấu tranh trong thời kì 1936-1939?

Câu 38. Mục tiêu đấu tranh của thời kỳ 1936 – 1939 là gì?

Câu 39. Phong trào dân chủ 1936 – 1939 ở Việt Nam có điểm gì mới so với phong trào dân tộc dân chủ 1930 – 1931?

Câu 40. Nét nổi bật của phong trào dân chủ 1936 – 1939 là

Câu 41. Lĩnh vực đấu tranh mới của Đảng cộng sản Đông Dương trong phong trào dân chủ 1936 – 1939 là

Câu 42. Khẩu hiệu đấu tranh của thời kì cách mạng 1936 – 1939 là gì?

Câu 43. Kết quả nổi bật của phong trào dân chủ 1936 – 1939 là gì?

Câu 44. Qua phong trào dân chủ 1936 – 1936, Đảng Cộng sản Đông Dương đã tích lũy được những bài học kinh nghiệm

Câu 45. Phong trào dân chủ 1936-1939 ở Việt Nam là một phong trào

Câu 46. Nguyên nhân chủ yếu làm cho cuộc vận động dân chủ 1936-1939 kết thúc là?

Câu 47. Điểm khác nhau căn bản về chủ trương sách lược của Đảng Cộng sản Đông Dương tại Hội nghị Trung ương tháng 7 – 1936 so với Luận cương chính trị (10 – 1930) là

Câu 48 . Nội dung nào không phải ý nghĩa của phong trào dân chủ 1936 – 1939?

Câu 49. Khi chiến tranh thế giới thứ hai bùng nổ, Đảng Cộng sản Đông Dương đã ?

Câu 50. Nghị quyết hội nghị BCH trung ương Đảng tháng 11/1939 có ý nghĩa

Câu 51. Trong giai đoạn cách mạng 1939-1945 Đảng ta đã xác định kẻ thù là?

Câu 52. Nhiệm vụ hàng đầu của cách mạng Việt Nam thời kì 1939-1945 là

Câu 53. Mục đích Nhật bắt nhân dân ta nhổ lúa trồng đay là gì?

Câu 54. Sự áp bức bóc lột dã man của thực dân Pháp và phát xít Nhật dẫn đến hậu quả gì?

Câu 55. Nội dung quan trọng nhất của Hội nghị Trung ương Đảng tháng 11/1939 là

Câu 56. Nội dung nào không nằm trong nghị quyết Hội nghị Trung ương Đảng tháng 11/1939 ?

…………..

Đáp Án Đề Thi Môn Tiếng Pháp Kỳ Thi Thpt Quốc Gia Năm 2009 Đầy Đủ Các Mã Đề

Các thí sinh sẽ bước vào môn thi ngoại ngữ – môn Tiếng Pháp kỳ thi THPT Quốc gia năm 2009. Theo đó, thí sinh sẽ làm bài thi theo hình thức trắc nghiệm trong thời gian là 60 phút.

Kỳ thi THPT Quốc gia năm 2009, trong 6 môn thi trên, có 3 môn thi trắc nghiệm là Ngoại ngữ, Vật lý, Sinh học. Theo đó,  Ông Trần Văn Nghĩa, Phó Cục trưởng Cục Khảo thí và Kiểm định chất lượng Bộ GD-ĐT cho biết: “Thí sinh nào không học đủ 3 năm Ngoại ngữ thì được thi thay thế bằng môn Lịch sử”.

 Đối với hệ Bổ túc sẽ gồm 6 môn thi: Văn, Toán, Vật lý, Hóa học, Sinh học, Địa lý.

 Kỳ thi tốt nghiệp THPT và bổ túc THPT sẽ được tổ chức từ ngày 2 đến 4/6/2009 với 6 môn thi. Thời gian làm bài thi các môn tự luận là 150 phút, thời gian các môn thi trắc nghiệm 60 phút. Thí sinh nộp phiếu đăng ký dự thi tốt nghiệp THPT từ ngày 21/4 đến trước ngày 30/4. Phiếu đăng ký dự thi là bản tóm tắt tất cả các thông tin về thí sinh; có cam đoan và chữ ký của thí sinh.

Các thí sinh học lớp 12 ở đâu đăng ký dự thi ở cơ sở giáo dục đó, không được đăng ký ở nơi khác; học sinh lớp 12 năm học 2008 – 2009 ở giáo dục THPT không được đăng ký dự thi tốt nghiệp THPT năm 2009 theo chương trình giáo dục thường xuyên.

Thí sinh tự do (cả giáo dục THPT và giáo dục thường xuyên) được đăng ký dự thi tại trường phổ thông trên địa bàn quận, huyện, thị xã, thành phố trực thuộc tỉnh nơi cư trú hoặc tại trường THPT nơi học lớp 12.

Thí sinh tự do không đủ điều kiện dự thi ở những năm trước do bị xếp loại kém về học lực lớp 12, phải đăng ký và dự kỳ kiểm tra cuối năm học tại trường PT nơi học lớp 12 hoặc đăng ký dự thi một số môn học có điểm trung bình dưới 5.Thí sinh tự do bị xếp hanh kiểm trong năm lớp 12 yếu thì phải có xác nhận của chính quyền các cấp.

     Tuyển sinh số sẽ cập nhật đáp án chính thức từ Bộ Giáo dục và Đào tạo môn Tiếng Pháp đầy đủ các mã đề 192, 257, 351, 407, 482, 514, 635, 687, 718, 854, 913, 946 để thí sinh và phụ huynh có thể tiện theo dõi.

Đáp án đề thi chính thức từ Bộ Giáo dục và Đào tạo môn thi Tiếng Pháp kỳ thi THPT Quốc gia năm 2009

Cập nhật thông tin chi tiết về Bài Tập Sự Hòa Hợp Giữa Các Thì Trong Tiếng Anh Ôn Thi Thpt Quốc Gia Môn Tiếng Anh trên website Fsey.edu.vn. Hy vọng nội dung bài viết sẽ đáp ứng được nhu cầu của bạn, chúng tôi sẽ thường xuyên cập nhật mới nội dung để bạn nhận được thông tin nhanh chóng và chính xác nhất. Chúc bạn một ngày tốt lành!